ГоловнаСвіт

Трамп розкритикував генпрокурора США у зв'язку з "російським розслідуванням"

"Стільки часу і грошей витрачено даремно, стільки життів зруйновано".

Трамп розкритикував генпрокурора США у зв'язку з "російським розслідуванням"
Фото: EPA/UPG

Президент США Дональд Трамп у вівторок знову розкритикував генерального прокурора Джеффа Сешнса, заявивши, що розслідування у "російській справі" затяглося через те, що Сешнс від нього самоусунувся.

"Російське полювання на відьом триває, а все тому, що Джеф Сешнс не попередив мене, що відсторониться... я міг би обрати когось іншого. Стільки часу і грошей витрачено даремно, стільки життів зруйновано... а Сешнс краще за всіх знав, що змови не було!" - написав Трамп у твіттері.

Генеральний прокурор США Джефф Сешнс рік тому просив Трампа про відставку через розслідування щодо РФ.

Раніше конгресмени-демократи вимагали відставки Сешнса через його зустрічі із послом РФ у США Сергієм Кисляком під час передвиборної кампанії, коли він був сенатором. Під час затвердження на посаду Сешнс заявляв, що таких зустрічей не було, але після повідомлень ЗМІ був змушений визнати принаймні дві з них.

На запитання про те, чому він вирішив самоусунутися від розслідування можливого російського втручання у передвиборчу кампанію, Сешнс лише повторював, що згідно з правилами міністерства юстиції, будь-який співробітник міністерства повинен усунутися від будь-якого розслідування, якщо воно зачіпає передвиборну кампанію, в якій цей співробітник брав участь.

На запитання про те, чи готовий він надати сенатській комісії документи, що підтверджують або спростовують повідомлення про його зустрічі з російським послом, Сешнс відповів ухильно.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram