ГоловнаСвіт

Служба безпеки Ізраїлю заявила про запобігання замаху на Нетаньяху

Затримано членів "Народного фронту звільнення Палестини".

Служба безпеки Ізраїлю заявила про запобігання замаху на Нетаньяху
Биньямин Нетаньяху
Фото: EPA/UPG

Служба внутрішньої безпеки Ізраїлю повідомила про запобігання замаху на прем'єр-міністра країни Біньяміна Нетаньяху і мера Єрусалима Ніра Барката, пише newsru.co.il.

Згідно з опублікованою інформацією, в угруповання входили три людини, які є членами "Народного фронту звільнення Палестини" (НФЗП). Їхню діяльність координував член цієї організації з Сирії. 3 червня всім затриманим було пред'явлено звинувачення.

Під час розслідування було затримано 30-річного активіста НФЗП Мухаммада Джемаля Рашаде, жителя табору біженців Шуафат, розташованого на північному сході Єрусалима. У минулому Рашаде відбував покарання в ізраїльській в'язниці за терористичну діяльність.

Стверджується, що він координував свої дії з закордонними кураторами, зокрема з Сирії. У плани осередку входили напад на комплекс будівель американського консульства в Єрусалимі, представників делегації офіцерів канадської армії.

Незабаром після арешту Рашаде було затримано ще двох учасників осередку. Їхні покази дали силам безпеки додаткову інформацію і можливість обґрунтувати підозри стосовно затриманих терористів.

У 2001 році НФЗП організував і здійснив убивство ізраїльського міністра Рехавама Зееві.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram