ГоловнаСвіт

Спецпрокурор США звинуватив Манафорта в тиску на свідків

Роберт Мюллер попросив переглянути домашній арешт екс-голови передвиборного штабу Трампа.

Спецпрокурор США звинуватив Манафорта в тиску на свідків
Пол Манафорт
Фото: EPA/UPG

Спецпрокурор США Роберт Мюллер, який розслідує ймовірне втручання Росії у вибори президента США, в понеділок, 4 червня, звинуватив колишнього голову передвиборного штабу Дональда Трампа Пола Манафорта в тиску на свідків.

За даними спецпрокурора, Манафорт і один з його помічників "неодноразово" намагалися встановити контакт із двома свідками - зокрема по телефону і за допомогою месенджера. Імен свідків, як і помічника, не розголошують (у судових документах помічника Манафорта називають "персоною А"), пише DW.

Мюллер звернувся до представника окружного суду США в окрузі Колумбія з проханням відкликати рішення про домашній арешт Манафорта, оскільки екс-голова передвиборного штабу Трампа порушив умови свого утримання.

Пол Манафорт очолював передвиборний штаб Трампа з червня по серпень 2016 року. У жовтні 2017 року проти нього було висунуто звинувачення в тому, що він протягом кількох років лобіював інтереси президента України Віктора Януковича і Партії регіонів, але не був зареєстрований у США як "іноземний агент", а також ухилявся від сплати податків.

У лютому нинішнього року

Манафорта звинуватили також у відмиванні через офшорні рахунки до 30 мільйонів доларів за допомогою його ділового партнера Ріка Гейтса. Екс-голова передвиборного штабу Трампа відмовляється визнати свою провину.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram