ГоловнаСвіт

Міністр фінансів Японії відмовився від річної зарплати через корупційний скандал

Після внутрішньої перевірки міністерство покарало близько 20 співробітників.

Міністр фінансів Японії відмовився від річної зарплати через корупційний скандал
Фото: stmegi.com

Міністр фінансів Японії Таро Асо пообіцяв повернути свою зарплату за минулий рік у відповідь на корупційний скандал у міністерстві.

Про це повідомляє "Настоящее время".

"Я добровільно повертаю 12-місячну зарплату міністра, оскільки ця проблема вплинула на суспільну довіру до міністерства фінансів і адміністрації загалом", - заявив Асо, зазначивши, що не збирається йти у відставку.

Згідно з інформацією агентства AFP, міністр фінансів заробляє близько 274 тис. доларів на рік.

У 2016 році міністерство фінансів продало землю школі дешевше за ринкову вартість. Дружина прем'єра повинна була стати почесним директором нової школи. Документи про продаж землі були фальсифіковані таки чином, щоб уникнути в них згадки подружжя Абе і інших політиків.

За словами Асо, після внутрішньої перевірки міністерство покарало близько 20 чиновників. Деяким скоротили зарплати, іншим було винесено догани.

Нобухіса Сагава, голова відділу, якого вважають ключовою фігурою в підробці документів, пішов зі своєї посади в березні. Йому також скоротили пенсію. Сагава заявляв, що ніхто з офісу прем'єр-міністра не давав указу про фальсифікацію паперів. Міністр Асо також заявив, що ні прем'єр-міністр, ані його дружина не пов'язані з корупційним скандалом.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram