ГоловнаСвіт

Меркель виступила за створення Європейського валютного фонду

Канцлер Німеччини наголосила на необхідності посилити євровалюту.

Меркель виступила за створення Європейського валютного фонду

Канцлер Німеччини Ангела Меркель розкрила своє бачення реформ єврозони, відреагувавши таким чином на ініціативи президента Франції Еммануеля Макрона з цього приводу.

В інтерв'ю тижневику Frankfurter Allgemeine Sonntagszeitung вона, зокрема, наголосила на необхідності посилити євровалюту, передає Deutsche Welle.

На її думку, це необхідно для подальшого успішного економічного розвитку зони євро, тоді як "колишніх інструментів мало" для цього. Зокрема, Меркель запропонувала ідею створення "інвестиційного бюджету" для вирівнювання економічних перекосів між країнами Єврозони. На думку німецького канцлера, обсяги такого бюджету не повинні перевищувати "двозначну мільярдну суму нижчого порядку".

Також Меркель запропонувала створити Європейський валютний фонд на базі заснованого 2012 року Європейського стабілізаційного механізму. Тоді цей механізм засновували, щоб подолати боргову кризу в Єврозоні.

Європейський валютний фонд міг би надавати країнам-членам єврозони "довгострокові кредити" з метою підтримки, вважає Меркель. Крім того, фонд також міг би надавати короткострокові кредити окремим країнам єврозони, які переживають фінансові труднощі.

На заяви Меркель уже встигли відреагувати в Єлисейському палаці. У заяві прес-служби президента Франції, зокрема, зазначено, що канцлер ФРН "близька до французького погляду" на проблематику реформи Єврозони.

Нагадаємо, минулого року Макрон закликав європейських лідерів визначитися з майбутнім ЄС до 2019 року. Також президент запропонував радикальну реформу єврозони до 2024 року. На його думку, в результаті слід створити єдиний бюджет і посаду міністра фінансів Єврозони.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram