>
Favbet
Favbet
ГоловнаСпорт

Глава МВС Німеччини зібрався в Росію на ЧС з футболу

Меркель з рішенням не поспішає.

Глава МВС Німеччини зібрався в Росію на ЧС з футболу
Фото: MDR

Глава німецького МВС Горст Зеєгофер став першим високопоставленим німецьким політиком, котрий розповів про свої плани відвідати Росію з метою побувати на ЧС-2018 з футболу, передає Німецька хвиля.

"Якщо мій робочий календар дасть можливість мені це зробити, то я збираюся відвідати один з матчів німецької збірної", - заявив міністр виданню Bild am Sonntag у неділю, 3 червня.

"Найкраще, звісно, зробити це 15 липня - якщо Німеччина вийде до фіналу", - додав він. Саме 15 липня на московському стадіоні "Лужники" пройде фінальний матч чемпіонату. До кола службових обов'язків глави МВС Німеччини належить і спорт.  

Канцлер Німеччини Ангела Меркель досі не оголошувала про плани відвідати Росію, проте й не виключила цієї можливості.

"Про поїздки канцлера в прес-службі уряду повідомляють, зазвичай, у п'ятницю того тижня, який передує поїздці. Цього разу ми вчинимо так само", - повідомляють у відомстві федерального канцлера.

Згідно з опитуванням, проведеним соціологічним інститутом Emnid, 62 відсотки жителів Німеччини виступили за те, щоб провідні німецькі політики відвідали ЧС-2018 у Росії. 30 відсотків німців висловилися проти.

Нагадаємо, глава МЗС Литви назвав дурною ідеєю проведення ЧС-2018 у Росії. Лінас Лінкявічюс також назвав цю акцію пропагандою.      

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram