ГоловнаСвіт

Великобританія почала перевірку походження доходів російських олігархів

Лондон запідозрив 140 жителів країни у незаконному багатстві, більшість з них росіяни.

Великобританія почала перевірку походження доходів російських олігархів
Фото: EPA/UPG

Британське Національне агентство із боротьби зі злочинністю (NCA) розслідує походження доходів від 120 до 140 заможних людей, більшість з яких - росіяни або якось пов'язані з Росією. Про це повідомляє The Times.

"У сферу уваги NCA потрапили власники статків у понад 50 тисяч фунтів, які можуть бути причетні до вчинення тяжких злочинів або джерела їхніх доходів викликають підозри. Вони можуть зіткнутися із заморожуванням їхніх рахунків у британських банках", - йдеться в матеріалі.

Кількість фігурантів справи виданню підтвердив глава NCA Дональд Тун. За його словами, відомство зосереджене "на корумпованих представниках еліт та їхньому незаконному багатстві", а не національності. Водночас джерело Times, ознайомлене із розслідуванням, сказало, що "значна частина тих, хто потрапив під підозру, - це росіяни або пов'язані з Росією люди.

Розслідування почалося ще в січні, однак після отруєння у Великобританії колишнього співробітника ГРУ Сергія Скрипаля, в якому британська влада звинувачує Росію, воно активізувалося.

"Напад у Солсбері посилив наше розслідування доходів корумпованих представників еліт, тобто за визначенням збільшився обсяг роботи, яку ми проводимо щодо викритих російських корупціонерів", - сказало джерело The Times.

Видання наголошує, що правоохоронні органи Великобританії перевіряють санкційний список Мінфіну США, представлений у квітні. Серед людей, що потрапили до спику, виявився, зокрема, мільярдер Олег Дерипаска. Водночас глава NCA Дональд Тун наголосив, що розслідуванням "не торкається" санкційного списку США.

Нагадаємо, наприкінці травня стало відомо, що Абрамович відкликав заяву на британську візу.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram