ГоловнаСвіт

НАТО планує розмістити в Європі додаткові 30 тисяч солдатів, - ЗМІ

Рішення викликане загрозою нападу Росії.

НАТО планує розмістити в Європі додаткові 30 тисяч солдатів, - ЗМІ
Совместные военные учения стран-участниц НАТО Baltops-2016 в Польше
Фото: EPA/UPG

НАТО планує створити сили швидкого реагування в Європі на додаток до наявних на випадок нападу з боку Росії, задіявши ще 30 тисяч солдатів. Про це пише німецьке видання Welt am Sonntag (WamS) в матеріалі, опублікованому в суботу, 2 червня, повідомляє "Немецкая волна".

"Альянс розраховує, що ці загони повинні бути здатними до реагування в проміжку до 30 днів у разі необхідності", - йдеться в матеріалі.

Йдеться також про оснащення таких сил кількома сотнями бойових літаків і кораблів, пише видання з посиланням на високопоставлених дипломатів у НАТО.

Нові підрозділи повинні зміцнити наявні сили швидкого реагування в 20 тисяч солдатів. Очікується, що члени НАТО на саміті в липні приймуть відповідне рішення. При цьому, як додає джерело WamS, "Німеччина буде відігравати провідну роль".

Відзначимо, Німеччина, Великобританія, США і Канада нині очолюють міжнародні групи швидкого реагування, розміщені в Естонії, Латвії, Литві та Польщі. За заявами блоку, вони готові стримати і, в разі необхідності, негайно відповісти на будь-яку агресію спільно з національними збройними силами.

Чотири батальйони, сформовані з представників 15 різних держав НАТО, нараховують усього близько 4500 військових. Як заявляли в Альянсі, їх розміщення стало "прямою відповіддю на агресивні дії Росії на периферії території НАТО".

У 2017 році країни НАТО в середньому збільшили витрати на оборону в порівнянні з попереднім роком на 2,25 відсотка.

Нагадаємо, раніше в НАТО закликали Росію припинити втручання в Україну.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram