ГоловнаСвіт

Доказів вини Росії в катастрофі MH17 недостатньо, - Мінтранспорту Малайзії

Ентоні Локе вважає, що належність "Бука" Росії не означає, що ракету запустили росіяни.

Доказів вини Росії в катастрофі MH17 недостатньо, - Мінтранспорту Малайзії
Фото: twitter.com/annaholligan

У Міністерстві транспорту Малайзії вважають, що слідство не надало достатньо переконливих доказів провини Росії в аварії пасажирського літака рейсу MH17 на Донбасі влітку 2014 року.

Про це повідомляє Channel News Asia з посиланням на заяву голови Мінтрансу Малайзії Ентоні Локе.

За його словами, Міжнародна слідча група, яка звинуватила в катастрофі MH17 Росію, не надала достатньо доказів того, що ракету з установки "Бук" запустила саме 53 зенітно-ракетна бригада Збройних сил РФ.

"Ви не можете просто вказати на Росію", - сказав Локе, додавши, що подальші дії в розслідуванні повинні ґрунтуватися на неспростовних доказах і з урахуванням "дипломатичних відносин".

Нагадаємо, 24 травня члени Міжнародної слідчої групи, яка розслідує катастрофу рейсу MH17, офіційно заявили, що ракета "Бук", що збила малайзійський "Боїнг", була привезена на окуповану територію Донбасу з Росії і належала 53 зенітно-ракетній бригаді Міністерства оборони Росії, розташованій у Курській області.

У МЗС Росії висновки слідства назвали "зразком голослівних звинувачень", а президент Володимир Путін заявив, що Росія визнає результати розслідування, тільки якщо сама братиме в ньому участь.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram