ГоловнаСвіт

Росія в червні очолить Раду Безпеки ООН

РФ планує обговорювати Близький Схід і Північну Африку.

Росія в червні очолить Раду Безпеки ООН
Постпред России при ООН Василий Небензя во время чрезвычайное заседание совбеза ООН по предполагаемому использовании химическог
Фото: EPA/UPG

У червні Раду Безпеки ООН очолить постійний представник Росії Василь Небензя. У центрі уваги Радбезу цього місяця буде ситуація на Близькому Сході і в Північній Африці, повідомляє "Интерфакс".

Російський дипломат зазначив, що ситуація на Близькому Сході обговорюється регулярно на сесіях Ради Безпеки, "раз на місяць або трохи рідше", проте в червні це відбуватиметься частіше.

"У нас головний захід - це засідання Ради Безпеки на тему "Міжнародний мир і безпека: ситуація на Близькому Сході і в Північній Африці". Ми хочемо провести широку, комплексну розмову про це, тому що це зараз найгарячіша точка планети, де відбуваються і зріють багато конфліктів, і підхід до них повинен бути всеосяжним, а не окремішнім, як зараз часто відбувається", - пояснив Небензя.

Засідання Ради, на якому члени проведуть комплексний огляд ситуації на Близькому Сході і в Північній Африці, заплановано на 25 червня.

Нагадаємо, востаннє Росія головувала в Раді Безпеки ООН понад півтора року тому - у жовтні 2016 року, коли постпредом РФ при ООН був Віталій Чуркін.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram