ГоловнаСвіт

У Саудівській Аравії прийняли закон для боротьби із секс-домаганнями

Злочинцям загрожуватиме позбавлення волі і штраф.

У Саудівській Аравії прийняли закон для боротьби із секс-домаганнями
Фото: EPA/UPG

У Саудівській Аравії прийняли закон, згідно з яким вводяться покарання за сексуальні домагання. Злочинцям буде загрожувати позбавлення волі на строк до п'яти років і штраф на суму до 70 тисяч євро.

Про це повідомляє DW з посиланням на державні ЗМІ країни.

Законопроект був схвалений у понеділок, 28 травня, спеціальною радою при кабінеті міністрів. За словами представників цієї ради, закон "заповнює великий вакуум у законодавстві", цитує агентство AFP.

Введення жорстких покарань пов'язане із тим, що з 24 червня в Саудівській Аравії жінки мають право керувати автомобілем. Для порушників правил дорожнього руху створюють спеціальні центри під керівництвом жінок. Це означає, що жінки і чоловіки будуть частіше контактувати одне з одним у повсякденному житті, що нетипово для ультраконсервативного суспільства Саудівської Аравії. Тому і виникає потреба в додатковому правовому захисті.

Досі Саудівська Аравія залишалася єдиною країною у світі, де жінкам заборонялося керувати транспортними засобами, проте під управлінням кронпринца Мохаммеда бін Салмана країна реалізує низку ліберальних реформ. Зокрема, навесні саудівці відновили роботу комерційних кінотеатрів. Також із 2018 року жінки в Саудівській Аравії мають право відвідувати як глядачі спортивні змагання на стадіонах. Втім робити це вони зможуть тільки із сім'ями.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram