ГоловнаСвіт

У Держдепі США нагадали, що Абхазія і Південна Осетія є частиною Грузії

Сирія визнала незалежність Абхазії і Південної Осетії.

У Держдепі США нагадали, що Абхазія і Південна Осетія є частиною Грузії
Фото: topwar.ru

Сполучені Штати рішуче засуджують намір сирійського режиму встановити дипломатичні відносини з окупованими Росією регіонами - Абхазією і Південною Осетією.

Про це йдеться в заяві Державного департаменту США щодо недавнього визнання Сирією незалежності Абхазії і Південної Осетії, передає Голос Америки.

"Ці регіони є частиною Грузії. Позиція Сполучених Штатів щодо Абхазії і Південної Осетії залишається незмінною. Ми повністю підтримуємо суверенітет, незалежність і територіальну цілісність Грузії в її міжнародно визнаних кордонах і закликаємо всі держави враховувати свої зобов'язання, відповідно до Статуту ООН, і робити аналогічно", - йдеться в заяві.

У зовнішньополітичному відомстві США знову закликали Росію повернути свої війська на довоєнні позиції, дотримуючись угоди про припинення вогню, укладеної 2008 року.

Напередодні Сирія визнала незалежність Абхазії і Південної Осетії. Між нею і двома республіками встановлюються дипломатичні відносини.

Грузія офіційно почала процедуру розірвання дипломатичних відносин із Сирією після визнання нею Абхазії і Південної Осетії.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram