ГоловнаСвіт

Російський омбудсмен передумала їхати до Сенцова через розлив річки

Москалькова має намір дізнатися про стан здоров'я режисера за допомогою відеоконференції.

Російський омбудсмен передумала їхати до Сенцова через розлив річки
Олег Сенцов
Фото: Sergei Kаrpov Mediazone

Уповноважений з прав людини в Росії Тетяна Москалькова передумала їхати в колонію на зустріч з українським режисером Олегом Сенцовим і збирається поговорити з ним за допомогою відеозв'язку.

Про це вона заявила на Раді Федерації, передає "Крим.Реалії".

"Вчора з керівництвом ФСВП у мене була така розмова... Ми домовилися, що в режимі відеоконференцзв'язку зможемо побачити Сенцова і подивитися, який його стан здоров'я", - сказала Москалькова.

За словами російського омбудсмена, складність з особистим відвідуванням Сенцова полягає в тому, що "в регіоні розлилася річка і дістатися безпосередньо до колонії можна тільки на вертольоті".

Водночас Москалькова заявила, що Сенцов голодує, але йому надається терапія.

"Уповноважений у Ямало-Ненецькому автономному окрузі його відвідував, ми тримаємо питання на контролі. Його претензії не до умов утримання під вартою, а до політичного характеру", - додала вона.

Напередодні Москалькова пообіцяла, що або вона, або її співробітники офісу відвідають Сенцова в колонії.

Нагадаємо, 16 травня Сенцов оголосив голодування з вимогою відпустити всіх українців, утримуваних в РФ і анексованому Криму. Він заявив, що має намір продовжувати голодувати до смерті або до звільнення 64 політв'язнів.

29 травня Сенцов почав отримувати підтримувальну терапію. Того ж дня український омбудсмен Людмила Денісова звернулася до радника президента РФ з проханням посприяти її візиту до Сенцова.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram