ГоловнаСвіт

У Канаді запропонували надати Україні призначену курдам зброю

Для боротьби з ІДІЛ призначалося озброєння на 9,5 млн доларів.

У Канаді запропонували надати Україні призначену курдам зброю
Фото: Travelcalendar

Депутати від Консервативної партії закликали уряд Канади надати Україні зброю, що була призначена курдським силам для боротьби з "Ісламською державою".

Видання Nsnews пише, що канадський уряд 15 місяців тому ухвалив рішення надати курдським силам озброєння на 9,5 млн доларів. Військова допомога включала гвинтівки, кулемети, легкі міномети, гранатомети і протитанкові комплекси.

Однак не вдалося отримати схвалення уряду Іраку, а також запевнення, що зброя буде відповідно захищена та не виявиться в руках воєнізованих груп, обвинувачених у скоєнні військових злочинів у Іраку.

На сьогодні зброя залишається в сховищах Збройних сил Канади в Монреалі.

"Вони дозволяють цій зброї перебувати в сховищах, збирати пил, а між тим, насильство в Україні загострюється. Замість того, щоб ця зброя псувалася, передаймо її в руки людей, котрі можуть її використовувати", - заявив депутат парламенту Канади від Консервативної партії Джеймс Безан.

Раніше уряд України зверталося до влади Канади про надання оборонної зброї, але уряд Трюдо не взяв на себе таких зобов'язань, хоча півроку тому й дозволив експорт канадської зброї в Україну.    

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram