ГоловнаСвіт

Генсек НАТО сподівається на швидке розв'язання суперечки між Україною та Угорщиною

В Альянсі знають про українсько-угорські розбіжності щодо закону про мови.

Генсек НАТО сподівається на швидке розв'язання суперечки між Україною та Угорщиною
Фото: EPA/UPG

Генеральний секретар НАТО Єнс Столтенберг заявив, що перебуває в постійному контакті з Угорщиною та Україною щодо суперечки про український закон про мови, через який Угорщина наполягає на перегляді програм НАТО стосовно України.

Про це він сказав, відповідаючи на запитання журналістів після свого виступу на засіданні парламентської асамблеї НАТО у Варшаві 28 травня, передає Голос Америки.

Столтенберг зазначив, що НАТО підтримує постійний контакт з українськими чиновниками.

"Я перебуваю в постійному контакті з президентом Порошенком, з міністром закордонних справ Клімкіним та іншими українськими чиновниками", - наголосив чиновник, особливо зазначивши, що в понеділок також заплановано зустріч двосторонньої комісії Україна-НАТО на рівні послів.

Генсек додав, що в Альянсі знають про українсько-угорські розбіжності щодо закону про мови.

"Я говорив про це з прем'єр-міністром Віктором Орбаном, говорив з Петром Порошенком з цього питання, і ми перебуваємо з ними в тісному контакті. Ми сподіваємося, що ці розбіжності можна вирішити якомога швидше", - повідомив глава НАТО.

Столтенберг зазначив, що багато країн знаходили можливості балансувати і поважати мову меншини, а також вивчати державну мову.

"Сподіваюся, буде можливість вирішити й цю проблему, пов'язану з мовним законом в Україні", - заявив генсек НАТО.

Нагадаємо, напередодні МЗС Польщі закликало Столтенберга втрутитися в ситуацію між Угорщиною та Україною.

Раніше повідомлялося, що Угорщина скерувала до НАТО пропозиції "нової політики" щодо України. Зокрема, угорський уряд надіслав союзникам по НАТО документ, у якому доводить, що "реформування України провалилося".

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram