ГоловнаСвіт

У Росії фігурант «справи 26 березня» оголосив голодування на підтримку Сенцова

Станіслав Зимовець був засуджений до двох років і шести місяців колонії загального режиму.

У Росії фігурант «справи 26 березня» оголосив голодування на підтримку Сенцова
Фото: Макс Требухов

Фігурант справи «26 березня» Станіслав Зимовець, якого в РФ засудили до двох років і шести місяців колонії загального режиму за участь в акції проти корупції, оголосив безстрокове голодування.

Про це повідомляє «Медиазона» з посиланням на адвоката міжнародної правозахисної групи «Агора» Світлану Сидоркіну. Повідомляється, що Зимовець почав голодування з 28 травня, підтримуючи режисера Олега Сенцова, який голодує вже 15-й день, вимагаючи звільнити всіх 64 політв'язнів українців у Росії. Раніше на підтримку режисера голодування також оголосив український військовий Олександр Шумков, заарештований у Росії за звинуваченням в участі в «Правом секторі» (частина 2 статті 282.2 КК), який визнаний екстремістською організацією.

У липні 2017 року Тверський суд засудив Зимовця до двох років і шести місяців колонії загального режиму, визнавши його винним за частиною 1 статті 318 КК (безпечне для життя і здоров'я насильство щодо представника влади). Як уважає слідство, під час акції 26 березня на Пушкінській площі в Москві Зимовець кинув шматок цегли в спину командира ОМОНу.

Сам Зимовець не визнає провини. Він говорив, що кинув цеглину, обурившись незаконними затриманнями учасників протесту, і ні в кого не цілився. При цьому він сумнівається, що влучив у співробітника правоохоронних органів.

Олега Сенцова засудили в Росії до 20 років колонії суворого режиму, визнавши його винним у створенні «терористичної спілки» в Криму. Навесні 2016 року Сенцова етапували до колонії в Якутії, а 2017 року перевезли звідти в «Білий ведмідь» у Лабитнангі.     

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram