ГоловнаСвіт

В Італії пройдуть перевибори парламенту

Голосування пройде в серпні або на початку наступного року.

В Італії пройдуть перевибори парламенту
Карло Коттарелли
Фото: EPA/UPG

Президент Італії Серджо Маттарелла призначив тимчасово виконувачем обов'язки прем'єр-міністра Карло Коттареллі, колишнього співробітника Міжнародного валютного фонду. До його завдань входить підготовка перевиборів парламенту та нового державного бюджету, пише Reuters.

"Я дуже скоро постану перед парламентом з програмою, яка, якщо її підтримає парламент, включатиме прийняття бюджету на 2019 рік. Потім парламент буде розпущено, а вибори пройдуть на початку 2019 року", - заявив Коттареллі після того, як президент Маттарелла доручив йому сформувати уряд.

"У разі недовіри уряд відразу піде у відставку і його основною функцією залишиться управління справами доти, доки в серпні не відбудуться вибори", - сказав чиновник.

Нагадаємо, раніше передбачалося, що в Італії буде створено коаліційний уряд популістських партій "Рух п'яти зірок" і "Ліга Півночі" на чолі з прем'єром Джузеппе Конте. Проте президент Італії відмовився затвердити одного з міністрів Конте, і той відмовився формувати уряд.

Спірною кандидатурою став відомий євроскептик Паоло Савони, якого хотіли призначити на пост міністра економіки. Він відомий своєю жорсткою критикою єдиної європейської валюти, а вступ Італії до Євросоюзу вважає "історичною помилкою".

Чергові вибори в Італії пройшли 4 березня 2018 року.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram