ГоловнаСвіт

У Берліні тисячі людей вийшли на мітинги за і проти ультраправих

Противників партії "Альтернатива для Німеччини" було більше.

У Берліні тисячі людей вийшли на мітинги за і проти ультраправих
Фото: EPA\UPG

У столиці ФРН Берліні в неділю, 27 травня, відбулися три демонстрації противників правопопулістської партії "Альтернатива для Німеччини" (АДН). Організатором заходів виступив альянс "Зупиніть ненависть - зупиніть АДН". Про це пише "Німецька хвиля".

За інформацією організаторів, у демонстрації біля будівлі Рейхстагу брали участь понад 20 тисяч осіб. Раніше про участь в акції заявили представники профспілок, Лівої партії і "зелених".

У свою чергу, праві популісти в неділю також улаштували демонстрацію. За даними поліції, в акції в районі центрального вокзалу Берліна взяли участь понад п'ять тисяч осіб. Порядок на заходах забезпечували близько двох тисяч поліцейських.

Цього ж дня у виданні Bild am Sonntag вийшла стаття генерального секретаря Християнсько-демократичного союзу Аннегрет Крамп-Карренбауер, яка жорстко критикує діяльність правих популістів.

Експерти називають партію "Альтернатива для Німеччини" націоналістичною, ксенофобською, ревізіоністською й антиєвропейською політичною силою.

На цей момент правопопулістська партія АДН є третьою політичною силою в Німеччині, що останнім часом завоювала безліч прихильників за рахунок протестних програмних позицій. Члени АДН постійно критикують внутрішньополітичний і зовнішньополітичний курс Берліна, надто дії німецької влади в міграційній сфері.

За підсумками виборів у Німеччині восени 2017 року партія "Альтернатива для Німеччини" посіла третє місце і отримала в парламенті ФРН 94 місця.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram