ГоловнаСвіт

Делегація США вирушила в КНДР, щоб підготувати зустріч Трампа й Кім Чен Ина

24 травня Трамп скасував саміт, але вже наступного дня заявив про шанси на його проведення.

Делегація США вирушила в КНДР, щоб підготувати зустріч Трампа й Кім Чен Ина
Фото: EPA/UPG

Лідер Північної Кореї Кім Чен Ин підтвердив, що прихильником "повної" денуклеаризації Корейського півострова і запланованої зустрічі з президентом США Дональдом Трампом.

Про це заявив президент Південної Кореї Мун Чже Ін на прес-конференції в Сеулі після переговорів з північнокорейським лідером у демілітаризованій зоні на міжкорейському кордон, передає Європравда з посиланням на Reuters.

У Вашингтоні президент США Дональд Трамп дав зрозуміти, що підготовка до саміту 12 червня з Кімом успішно триває, незважаючи на попередню заяву про скасування зустрічі.

Оновлення. Американське видання Washington Post стверджує, що кілька американських чиновників прилетіли в КНДР, щоб підготувати зустріч Трампа та Кіма. До складу делегації ввійшли колишній посол США в Південній Кореї Сун Кім, фахівець з Кореї Еллісон Хукер, помічник міністра оборони США Ренделл Шрівер.

Передбачається, що Сун Кім проведе зустріч із заступником міністра закордонних справ КНДР Чхве Сон Хі.

Переговори триватимуть до середи.   

Нагадаємо, лідери Південної і Північної Корей провели несподівану зустріч у суботу, 26 травня, підтвердивши, що саміт Північної Кореї і США слід провести.

"Кім і я погодилися, що саміт 12 червня слід провести дуже успішно і що наше прагнення до денуклеаризації Корейського півострова і вічного режиму миру не повинно бути зупинено", - сказав Мун.

Мун Чже Ін і Кім Чен Ин зустрілися на тлі невпевненості щодо проведення історичного саміту між КНДР і США. 24 травня Дональд Трамп скасував саміт, але вже наступного дня заявив про шанс на його проведення.  

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram