ГоловнаСвіт

Три штати США оголосили НС у зв'язку з наближенням шторму "Альберто"

В Алабамі, Міссісіпі і у Флориді існує загроза торнадо.

Три штати США оголосили НС у зв'язку з наближенням шторму "Альберто"
Архивное фото
Фото: EPA\UPG

Влада Алабами, Міссісіпі і Флориди оголосила про введення режиму надзвичайного стану у зв'язку з наближенням субтропічного урагану "Альберто", який раніше сформувався в Карибському морі і пересувається в напрямку Мексиканської затоки. Про це повідомили в суботу, 26 травня, на сайтах губернаторів цих штатів, пише УНН.

У заяві губернатора Алабами Кей Айві зазначено, що на території штату очікуються зливи і повені, крім того, існує загроза торнадо. У зв'язку із цим оголошено підвищену готовність загонам Національної гвардії США і надзвичайним службам. Передбачається, що вплив шторму в Алабамі відчують протягом найближчих годин, триватиме це принаймні до кінця наступного тижня.

Удару стихії очікують також у Луїзіані. Губернатор цього штату Джон Белл Едвардс написав у Twitter, що надзвичайні служби готуються до ліквідації можливих збитків у місті Новий Орлеан.

За останніми оцінками Національного центру спостережень за ураганами, штаб-квартира якого розташована в Маямі (штат Флорида), субтропічний шторм "Альберто" принесе в кілька штатів на південному сході США дощі і сильний вітер. Зараз центр урагану розташований у районі Куби і дістанеться берегів Алабами в ніч проти вівторка. Швидкість вітру в епіцентрі атмосферного явища сягає 64 км/год.

Нагадаємо, раніше в Індії пилова буря і блискавки забрали понад 100 життів.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram