ГоловнаСвіт

Десятки тисяч французів вийшли на протест проти реформ Макрона

Під час акцій не минулося без сутичок з поліцією.

Десятки тисяч людей у суботу вийшли на акції протесту у Франції, протестуючи проти політики президента Еммануеля Макрона, повідомляє France 24.

Фото: EPA/UPG

Із закликом вийти на вулиці виступили вкрай ліві політичні партії, профспілки та різні асоціації, що виступають проти політики нинішньої влади, - всього близько 60 організацій.

За даними поліції, тільки в Парижі на марш протесту зібралася 21 тисяча чоловік, тоді як організатори заявили про 80 тисяч у столиці та 250 тисячах по всій країні.  

Фото: EPA/UPG

Водночас Макрон ще напередодні заявив, що мітинги не змусять його звернути з наміченого курсу.

Попри заходи безпеки, під час акцій протесту сталися сутички. У Парижі активісти кидали в бік поліцейських різні предмети, поліція використала сльозогінний газ. Затримано близько 40 чоловік, зокрема за носіння зброї, 26 із них взяли під варту. Повідомляється і про заворушення в Нанті на заході країни, де сталися зіткнення між ліворадикальними активістами та поліцією. Поліція для розгону активістів використовувала водомет.

Фото: EPA/UPG

5 травня десятки тисяч людей вийшли в Парижі на протестну акцію під назвою "Свято для Макрона". Тоді поліція нарахувала 40 тисяч протестувальників, організатори - 100 тисяч.     

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram