ГоловнаСвіт

Грузія і Литва затвердили нові назви одна одної

Таким чином у кожній країні відзначають сторіччя державності.

Грузія і Литва затвердили нові назви одна одної
Фото: georgiatoday.ge

Уряд Грузії затвердив нову назву Литви в грузинській мові - Летува (Lietuva). Про це пише Georgia Today.

Нова назва більш точно відображає вимову назви країни литовською мовою. 4 травня державна комісія з литовської мови затвердила альтернативний варіант назви Грузії - Сакартвело. Змінити традиційну назву попросила сама Грузія, оскільки нинішня вважається русифікованою.

Литва, своєю чергою, не вимагала того, щоб назву країни було змінено, оскільки в такому разі з цим проханням довелося б звертатися до безлічі слов'янських держав.

Міністерство закордонних справ Грузії оприлюднило заяву, в якій говориться, що "обидва рішення дуже символічні, оскільки в цьому році Литва святкує 100-річчя відновлення державності, тоді як у Грузії відзначають 100-річчя створення першої демократичної республіки".

25 травня президент Литви Даля Грібаускайте прибула у Тбілісі для участі у відзначенні 26 травня Дня незалежності Грузії.

Нагадаємо, минулого тижня уряд Македонії погодив нову назву країни, яку винесуть на загальний референдум. Щоб відрізнятися від північної частини Греції, Македонія може змінити назву на "Республіку Ілінденська Македонія".

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram