ГоловнаСвіт

Путін знайшов звільненим з уряду Рогозіну і Шувалову нові роботи

Колишніх віце-прем'єрів прилаштували в "Зовнішекономбанку" і "Роскосмосі".

Путін знайшов звільненим з уряду Рогозіну і Шувалову нові роботи
Путин и Рогозин
Фото: http://kremlin.ru

Колишній перший віце-прем'єр Росії Ігор Шувалов керуватиме "Зовнішекономбанком" (ЗЕБ), а екс-віце-прем'єр Дмитро Рогозін - держкорпорацією "Роскосмос".

Такі пропозиції звільненим напередодні чиновникам зробив російський президент Володимир Путін. Ті погодилися, повідомляють на сайті Кремля.

На посаді віце-прем'єра Рогозін курирував військово-промисловий комплекс і, зокрема, відповідав за будівництво космодрому "Східний", яке супроводжувалося корупційними скандалами і страйками робітників. За час, упродовж якого Рогозін курирував космічну галузь, дев'ять запусків російських ракет-носіїв закінчилися невдачами. Рогозін змінив на чолі "Роскосмосу" Ігоря Комарова, який займав цю посаду з січня 2015 року.

Ігор Шувалов працював в уряді 13 років, займаючи ключову посаду першого заступника при прем'єр-міністрі Путіні і потім Дмитра Медведєва. Тепер Шувалов на чолі "Зовнішекономбанку" змінить Сергія Горькова, який прийшов у ЗЕБ у лютому 2016 року, а до цього був топ-менеджером Сбербанку. ЗЕБ - держкорпорація, яка покликана фінансувати великі інвестпроекти і вже кілька років зазнає великих збитків. До введення санкцій США у 2014 році гроші для видачі кредитів ЗЕБ часто позичав у іноземних інвесторів і банків, у результаті чого до середини 2015 року в банку накопичилося близько 20 млрд доларів зовнішніх боргів.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram