ГоловнаСвіт

Міжнародна слідча група звинуватила в катастрофі MH17 російських військових

"53-тя бригада, якій належав комплекс "Бук", входить до складу збройних сил РФ"

Міжнародна слідча група звинуватила в катастрофі MH17 російських військових

Міжнародна слідча група звинуватила в катастрофі літака Malaysia Airlines, збитого в Донецькій області 17 липня 2014 року, російських військовослужбовців.

Про це повідомляє The Daily Telegraph.

Міжнародна слідча група прийшла до висновку, що комплекс "Бук", з якого збили малайзійський "Боїнг" під Донецьком, належав російській 53-й зенітній ракетній бригаді ППО, що базується в Курську.

"53-тя бригада входить до складу збройних сил Росії", - заявив на прес-конференції керівник поліції Нідерландів Вілберт Пауліссен.

Нагадаємо, напередодні родичі загиблих звернулися з відкритим листом до громадян Росії.

Літак рейсу МН17 Амстердам - Куала-Лумпур був збитий у небі над окупованих Донбасом 17 липня 2014 року. На борту цивільного лайнера перебували 298 осіб - 283 пасажири і 15 членів екіпажу. Усі вони загинули.

У 2017 році Міжнародна слідча група подала висновки, згідно з якими малайзійський "Боїнг" уразила ракета "земля-повітря" з установки "Бук", яка стріляла з району донбаського містечка Сніжне (в той момент перебувало під контролем "ДНР").

Через кілька годин в інтернеті почали з'являтися заяви про те, що пасажирський літак збили з російського зенітно-ракетного комплексу "Бук" - бойовики "ДНР" прийняли його за український військовий літак. Пізніше розслідувачі з групи Bellingcat встановили номер ЗРК - 332, а також повідомили, що комплекс приписаний до 53-ї зенітної ракетної бригади з Курська. Машина була доправлена з Курська в Міллерове (Ростовська область), а звідти - на Донбас.

Рада безпеки Нідерландів в остаточній доповіді про обставини аварії Boeing 777 назвала причиною катастрофи влучення в лайнер ракети класу "земля - повітря", випущеної з установки "Бук".

Кремль же поширив вісім неправдивих версій катастрофи МН17, у яких звинуватив Україну.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram