ГоловнаСвіт

Екс-прем'єра Македонії засудили до ув'язнення за корупцію

Суддя заявив, що Груєвський "брехав і насміхався над громадянами".

Екс-прем'єра Македонії засудили до ув'язнення за корупцію
Фото: 10bez10.com

Суд у столиці Македонії Скоп'є засудив до двох років ув'язнення колишнього прем'єр-міністра Македонії Ніколу Груєвського. Його звинувачують у зловживанні владою і корупції, повідомляє DW.

Суд визнав Груєвського винним в отриманні хабара у 2012 році під час придбання автомобіля марки Mercedes.

Суд вказав, що Груєвський тиснув на чиновників для того, щоб придбати автомобіль класу люкс в тій компанії, якій він віддавав перевагу. Також його звинувачують у використанні автомобіля вартістю 600 тисяч євро для особистих потреб, хоча він придбаний за державні кошти.

Суддя заявив, що Груєвський "брехав і насміхався над громадянами".

"Громадяни не тільки не були проінформовані про це, але ми чули, що прем'єр-міністр навмисно намагався приховати транспортний засіб", - додав суддя, повідомляє агентство AFP.

Груєвський не був на засіданні суду. Його адвокат повідомив, що буде оскаржувати вердикт. У інших п'яти справах екс-прем'єра також звинувачують у корупції, зловживанні владою, фальсифікації виборів, незаконному прослуховуванні опонентів і представників громадянського суспільства.

Крім екс-прем'єра, був засуджений чиновник міністерства внутрішніх справ Геко Поповський. Він отримав шість з половиною років позбавлення волі за участь у цій справі. Також підозрюваною є екс-міністр внутрішніх справ Гордана Янкулоська, винесення вердикту щодо якої відкладено через її вагітність.

Нагадаємо, колишнього члена китайського політбюро засудили до довічного ув'язнення за корупцію.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram