ГоловнаСвіт

Сбербанк Росії звільнив другого автора скандальної доповіді

Олександра Кудріна також звинуватили в порушенні етичних норм і внутрішніх регламентів.

Сбербанк Росії звільнив другого автора скандальної доповіді
Фото: EPA/UPG

Голову аналітичного підрозділу Sberbank CIB Олександра Кудріна звільнили після доповіді з критикою "Газпрому" і "Роснефти". За день до цього, 22 травня, звільнили співавтора доповіді, старшого аналітика підрозділу Олександра Фека, повідомляє Интерфакс з посиланням на прес-службу Сбербанку.

У банку пояснили, що звіт був випущений "з порушенням внутрішніх регламентів компанії, з грубими порушеннями етичних норм", а його автори користувалися неперевіреною інформацією, "тим самим дезінформуючи ринок".

"Наші стандарти професіоналізму не дозволяють нам терпіти настільки непрофесійні дії, тому Sberbank CIB прийняв рішення з автором звіту і особами, які допустили вихід звіту, розпрощатися", - заявив голова Сбербанку Герман Греф.

Звіт, через який звільнили фахівців, був опублікований 21 травня. У ньому зазначено, що головними покупцями будівництва трубопроводів "Газпрому" в Китаї і Європі є найбільші підрядники, зокрема "Стройгазмонтаж" Аркадія Ротенберга і "Стройтранснефтегаз" (близько 50% належать Геннадію Тимченку та його сім'ї).

Олександр Фек був одним з авторів іншої доповіді - про стан російського нафтогазового сектору, розісланого клієнтам Sberbank CIB в жовтні-листопаді 2017 року. Повна версія звіту містила критичні зауваження на адресу "Роснефти" і особисто її голови Ігоря Сечіна. Пізніше ця версія була анульована, клієнтам розіслали виправлену, пояснивши, що перший звіт порушував прийняті в компанії "стандарти якості аналітики".

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram