ГоловнаСвіт

Іноземні журналісти майже добу добираються до полігону Пунгері

Якщо не завадить погода, церемонія закриття полігону може відбутися вже 24 травня.

Іноземні журналісти майже добу добираються до полігону Пунгері

Група іноземних журналістів сьогодні вирушила на ядерний полігон Пунгері в Північній Кореї. Як повідомляє Associated Press, поїздка може зайняти близько доби.

У прес-турі беруть участь журналісти з США, Великобританії, Китаю і Росії. Також візи в останній момент видали журналістам з Південної Кореї. Поїздка на поїзді займе 8-12 годин, а потім кілька годин в автобусі, а потім годину йтимуть пішки.

Журналістів посадили в спальні вагони, вікна закриті жалюзями, і журналістам заборонили їх відкривати. Вартість поїздки на полігон і назад для кожного представника ЗМІ становила 75 доларів, ще 20 доларів коштує кожен прийом їжі.

Очікується, що офіційна церемонія закриття полігону, що міститься в віддаленій північній ділянці гір, відбудеться 24 або 25 травня. Закриття оголошено лідером Північної Кореї Кім Чен Ином напередодні запланованого саміту з президентом США Дональдом Трампом наступного місяця.

Нагадаємо, зустріч Трампа з Кім Чен Ином запланована в Сінгапурі 12 червня. Однак сьогодні Трамп заявив, що не виключає перенесення цієї зустрічі на більш пізній термін.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram