ГоловнаСвіт

У Німеччині вводять перші обмеження на в'їзд дизельних машин

Обмеження набудуть чинності 31 травня і почнуться з Гамбурга.

У Німеччині вводять перші обмеження на в'їзд дизельних машин
Фото: Макс Требухов

Влада Гамбурга вирішила закрити дві ділянки для проїзду легкових і вантажних дизельних автомобілів, що не відповідають сучасним нормам вихлопу шкідливих речовин.

Про це повідомляє Deutsche Welle.

Обмеження набудуть чинності 31 травня. Гамбург став першим містом Німеччини, в якому буде запроваджено подібні заходи.

Так, для старих дизельних легкових і вантажних автомобілів закрита ділянка довжиною 580 м. На ній встановлено відповідні попередження і дорожні знаки. На іншій ділянці, довжиною 1,6 км, заборонено проїзд тільки вантажних автомобілів, які не виконують норму вихлопу.

Під заборону на проїзд по першій ділянці потраплять майже 170 тис. зареєстрованих у Гамбурзі легкових авто, що не відповідають сучасним нормам. Водночас обмеження не діють для людей, які живуть на цій ділянці, і їхніх гостей, автомобілів технічних і рятувальних служб, а також таксі.

Нагадаємо, в лютому Федеральний адміністративний суд у Лейпцигу дозволив владі міст Німеччини забороняти в'їзд дизельних машин, щоб знизити вміст оксидів азоту в повітрі, який у багатьох містах перевищує норми, встановлені в ЄС. 17 травня єврокомісар з питань екології та рибного лову Кармену Велла повідомив, що Єврокомісія має намір подати в суд ЄС позов проти Німеччини і ще шести країн за недотримання ними норм забруднення повітря.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram