ГоловнаСвіт

До ЧС-2018 з футболу активісти підготували "червону картку" для Путіна

На 1 і 2 червня анонсовано глобальну акцію на підтримку Олега Сенцова.

До ЧС-2018 з футболу активісти підготували "червону картку" для Путіна
Фото: Сергей Нужненко

Активісти, які вимагають звільнити українського кінорежисера Олега Сенцова, анонсували акцію на його підтримку перед Чемпіонатом світу з футболу, який Росія збирається приймати з 14 червня.

Про це йдеться в повідомленні активістів у Twitter.

"Визначено дати глобальної акції #SaveOlegSentsov - це 1 і 2 червня. У різних містах по всьому світу ми виставимо "червону картку" режиму Путіна, який незаконно утримує людей за ґратами. Кремль, який готується до прийому чемпіонату світу з футболу, повинен звільнити Олега Сенцова та інших", - ідеться в повідомленні.

"Тиждень тому Олег Сенцов поставив на карту власне життя. Він вимагає звільнення всіх українських заручників Кремля. До цього моменту він оголосив безстрокове голодування. Давайте об'єднаємо зусилля, щоб донести його вимогу світу! Ми шукаємо волонтерів і координаторів глобальної акції #SaveOlegSentsov, яку плануємо провести в різних містах по всьому світу. Внесок кожної людини важливий", - відзначають активісти в Фейсбуці.

Нагадаємо, 16 травня адвокат Сенцова повідомив, що його підзахисний оголосив безстрокове голодування. Таким чином він вимагає звільнити всіх українських політв'язнів, які перебувають у російських в'язницях.

Кримський активіст Олександр Кольченко, також незаконно засуджений у РФ, заявив, що готовий підтримати голодування Олега Сенцова.

У 2015 році Сенцова засудили до 20 років колонії за звинуваченням у тероризмі. За версією слідства, він створив у Криму співтовариство, яке влаштувало два напади і готувало ще два. Інший обвинувачений у справі, Олександр Кольченко, отримав 10 років колонії.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram