ГоловнаСвіт

Маніфестація держслужбовців у Парижі переросла в заворушення

Анархісти і ліворадикали громили вітрини та зупинки.

Маніфестація держслужбовців у Парижі переросла в заворушення
Фото: стоп-кадр с видео

Поліцейські затримали 17 осіб через вуличні заворушення, які спалахнули у вівторок під час профспілкового маршу протесту в Парижі.

Про це повідомляє агентство AFP.

Маніфестація профспілок проходила у вівторок в східній частині французької столиці. Акція проводилася на знак протесту проти проекту урядової реформи щодо умов найму держслужбовців. Участь у ході взяли до 20 тис. осіб.

Перед початком маршу попереду колони вишикувалася група з близько 200 радикально налаштованих молодих людей, які були одягнені у все чорне і приховували свої обличчя за масками. Анархісти і ліворадикали, які називають себе "Чорним блоком", безперешкодно пройшли по бульвару Бомарше - поліція не втручалася в те, що відбувається. Досягнувши площі Бастилії, вони почали громити вітрини магазинів і автобусні зупинки, після чого правоохоронці почали розганяти натовп водометами, сльозогінним газом та світлошумовими гранатами.

Деякий час в районі проведення маніфестації зберігалася напружена обстановка. Епізодично поновлювалися сутички між поліцією і маніфестантами, які застосовували також піротехніку. Пізніше натовп вдалося розсіяти прилеглими провулками, після чого на Париж обрушилася потужна злива з градом, під впливом якої ситуація остаточно заспокоїлася.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram