ГоловнаСвіт

Нью-йоркську фондову біржу вперше очолить жінка

Стейсі Каннінгем з 25 травня займе посаду президента NYSE Group.

Нью-йоркську фондову біржу вперше очолить жінка
Стейси Каннингем
Фото: The Wall Street Journal

Головний операційний директор Нью-йоркської фондової біржі (NYSE) Стейсі Каннінгем з 25 травня займе посаду президента NYSE Group.

Про це заявив The Wall Street представник Intercontinental Exchange Inc. (ICE) - холдингової компанії NYSE, передає "Інтерфакс-Україна".

Таким чином, уперше за 226 років існування NYSE біржею керуватиме жінка. Другу за значимістю американську біржу NASDAQ Inc. з січня 2017 року також очолює жінка - Адена Фрідман.

Президент NYSE Group Томас Фарлі, який працює на цій посаді з листопада 2013 року, покине ICE і очолить спеціалізовану компанію з цільового злиття і поглинання (SPAC) за підтримки хеджевого фонду Деніела Леба Third Point, повідомили WSJ поінформовані джерела. Первинною метою нової компанії, яка називатиметься Far Point, буде залучення $400 млн і інвестування цих коштів у купівлю фінтех-стартапів.

Фарлі підтвердив, що очолить нову SPAC, додавши, що вона отримає лістинг на NYSE, але відмовився розкрити деталі.

За освітою 43-річна Каннінгем - фахівець з організації промислового виробництва. Однак практично всю кар'єру вона провела в NYSE, де в 1994 році проходила літню практику. "Я відразу ж закохалася в це місце, і зараз думка про те, що я керуватиму ним, викликає хвилювання", - розповіла вона в інтерв'ю WSJ.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram