ГоловнаСвіт

Екс-мер Лондона заявив про вихід із Лейбористської партії через звинувачення в антисемітизмі

Лідер лейбористів визнав, що "це було правильне рішення".

Екс-мер Лондона заявив про вихід із Лейбористської партії через звинувачення в антисемітизмі
Фото: ВВС

Колишній мер Лондона Кен Лівінгстон заявив про вихід із Лейбористської партії, оскільки звинувачення в антисемітизмі, які надходять на його адресу, відволікають увагу громадськості від її діяльності.

Про це повідомляє ВВС.

"Я вірний Лейбористській партії і Джеремі Корбіну (голова партії - ред.). Однак подальші дисциплінарні заходи щодо мене можуть затягнутися на кілька місяців або навіть років, відволікаючи увагу від політичної діяльності Джеремі. Тому я з великим сумом повідомляю, що покидаю Лейбористську партію", - заявив Лівінгстон.

Він зазначає, що лідер лейбористів засмучений новиною про відхід одного зі своїх прихильників, але визнав, що "це було правильне рішення".

За даними ВВС, 2016 року керівництво партії відсторонило Лівінгстона від діяльності через звинувачення в антисемітизмі, що надійшли на адресу політика після його висловлювань про Адольфа Гітлера і сіонізм. Сам Лівінгстон відкидав ці звинувачення.

Нагадаємо, посада мера Великого Лондона була заснована 2000 року. До 2008 року її займав лейборист Кен Лівінгстон, а потім - консерватор Борис Джонсон.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram