ГоловнаСвіт

Трудова імміграція в Литву збільшилася більш ніж в два рази за рахунок українців

Уряд розглядає способи обмеження імміграції робочої сили.

Трудова імміграція в Литву збільшилася більш ніж в два рази за рахунок українців
Фото: rus.tvnet.lv

Згідно з останніми статистичними даними, число іноземців, які приїжджають на роботу в Литву, в цьому році зросло більш ніж в два рази. Про це повідомляє Delfi з посиланням на дані Департаменту міграції Литви.

Згідно з повідомленням, більшість людей, що приїжджають в Литву, вже традиційно є громадянами України. За даними Департаменту міграції, за перший квартал цього року іноземцям було видано майже 16,9 тис. віз або дозволів на проживання.

"Це приблизно в два з половиною рази більше, ніж прибуло в 2017 році. За перші чотири місяці минулого року в Литву прибуло понад 7 тис. іноземців. За перший квартал цього року до Литви прибули понад 11,3 тис. українців, у 2017 році - майже 3,6 тис.", - йдеться в повідомленні.

Як реакція на зростаючу трудову імміграцію уряд Литви оголосив, що планує ввести квоти для деяких професій для некваліфікованих робітників з-за кордону. Конкретні пропозиції будуть представлені восени.

За словами прем'єр-міністра Саулюса Скверняліса, квоти забезпечать, щоб Литву не заполонила дешева робоча сила.

Підприємства, які беруть на роботу іноземців, кажуть, що в Литві існує нестача працівників, і ці квоти будуть перешкоджати прийому на роботу. Профспілки плани уряду підтримують і стверджують, що квоти будуть захищати зарплати місцевих жителів від демпінгу і дозволять їм зберегти свої робочі місця.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram