ГоловнаСвіт

Індія підтвердила три смерті від вірусу Ніпах, що входить у топ-10 смертельних захворювань

Аналізи ще 6 загиблих і 25 хворих направлені на експертизу.

Індія підтвердила три смерті від вірусу Ніпах, що входить у топ-10 смертельних захворювань
Фото: air-tours.ru

Влада Індії стверджує, що в штаті Керала на південному заході країни дев'ять людей загинули, заразившись вірусом Ніпах. Від цього вкрай небезпечного вірусу, що надзвичайно турбує Всесвітню організацію охорони здоров'я, немає вакцин, 70% хворих помирають, повідомляє Бі-Бі-Сі.

Аналізи підтвердили Ніпах у трьох загиблих, інші шість зразків наразі перевіряють. Ще 25 осіб госпіталізовані з симптомами цієї інфекції в індійському місті Кожикоде.

Вірус Ніпах (NIV) очолює список з 10 найбільш небезпечних інфекційних захворювань, спалахи яких Всесвітня організація охорони здоров'я вважає найбільш ймовірними.

Міністр здоров'я штату Керала Раджеєв Седанандан розповів Бі-бі-сі, що медсестра, яка доглядала за пацієнтами, теж померла.

"Ми відправили зразки крові і рідин передбачуваних жертв вірусу в Національний інститут вірусології в Пуне. Поки що у нас є підтвердження, що Ніпах викликав три смерті, - пояснив він. - Ми намагаємося не дозволити хворобі поширитися, оскільки її лікування зведено лише до підтримувальної терапії".

Природні переносники вірусу - летючі лисиці, близькі родичі кажанів, які харчуються фруктами. Чиновники повідомляли, що в будинках загиблих від інфекції знаходили манго, надкушений летючими лисицями.

Вперше інфекція була зареєстрована в 1999 році, тоді заразилися фермери в Малайзії та Сінгапурі, що розводили свиней. Тоді повідомлялося про 300 хворих, більш як 100 людей загинули. Щоб зупинити епідемію, довелося приспати понад мільйон свиней. Це сильно вдарило по економіці Малайзії. Щоб уникнути хвороби, досить було не контактувати з хворими свинями і крилановими, а також не пити сирий пальмовий сік.

Нагадаємо, Всесвітня організація охорони здоров'я зазначає, що 2017-й рік став рекордно високим за кількістю захворювань на кір в Європейському регіоні в порівнянні з попереднім роком.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram