ГоловнаСвіт

Французького режисера Люка Бессона звинуватили у зґвалтуванні

Скаргу подала актриса, ім'я якої не називається.

Французького режисера Люка Бессона звинуватили у зґвалтуванні
Фото: EPA/UPG

Паризька поліція розслідує звинувачення у зґвалтуванні, висунуте проти одного з найвідоміших французьких режисерів Люка Бессона, передає ВВС.

Скарга до поліцейської дільниці в Парижі в п'ятницю була подана актрисою, ім'я якої не називається.

"Люк Бессон категорично заперечує ці фантастичні звинувачення", - заявив агентству Франс Прес юрист режисера Тьєррі Маремберт.

Юрист додав, що режисер знає жінку, яка подала скаргу, але "ніколи не поводився неналежним чином стосовно неї". Ассошіейтед прес повідомляє, що мовиться про інцидент у готелі "Брістоль" у Парижі з жінкою 27 років. За даними джерел Франс прес, актриса стверджувала, що мала з Бессоном стосунки близько двох років, і поскаржилася на примус до близькості, який був пов'язаний з роботою.

За версією радіо Europe 1, яке першим повідомило про звинувачення, жінка поскаржилася, що "випила чашку чаю, відчула себе зле та знепритомніла", а отямилася під час нападу сексуального характеру.

Про звинувачення стало відомо в день закриття Каннського кінофестивалю, одним із лейтмотивів якого була боротьба із сексуальними домаганнями. Французький уряд спільно з оргкомітетом фестивалю оголосив про те, що в його рамках працюватиме "гаряча лінія" для тих, хто став жертвою домагань.

Каннський фестиваль раніше щільно співпрацював зі звинуваченим у сексуальних злочинах продюсером Гарві Вайнштейном. Деякі з епізодів домагань, у яких його звинувачують, імовірно відбулися саме в Каннах.

59-річний Бессон одружений з кінопродюсером Вірджинією Сілла, режисер має трьох дітей від неї та двох від попередніх шлюбів.

Режисер, продюсер і сценарист, Бессон прославився завдяки таким картинам, як "Блакитна безодня", "Леон", "Підземка" і "П'ятий елемент". Одна з його останніх робіт - науково-фантастичний епос "Валеріан і місто тисячі планет", де головні ролі виконали Дейн Дехан і Кара Делевінь.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram