ГоловнаСвіт

Чечня внесла в Держдуму законопроект про третій термін для Путіна

"Важливо зберегти спадкоємність державної влади".

Чечня внесла в Держдуму законопроект про третій термін для Путіна
Фото: EPA/UPG

У базі даних Держдуми з'явився законопроект про термін повноважень президента Росії. З картки законопроекту випливає, що він був зареєстрований у п'ятницю і спрямований голові Держдуми. Документ внесено парламентом Чечні.

З ініціативою дозволити голові держави займати пост упродовж трьох термінів поспіль чеченські законодавці виступили 9 травня. Ідею висунув голова республіки Рамзан Кадиров, який заявив, що Володимиру Путіну "немає альтернативи".

У пояснювальній записці до законопроекту йдеться: "Частиною 3 статті 81 Конституції Російської Федерації передбачено, що одна і та ж особа не може займати посаду Президента Російської Федерації більше, ніж два терміни поспіль. На цьому етапі розвитку країни назріла необхідність збільшення тривалості перебування на посаді голови держави однієї особи до трьох термінів поспіль. Це обумовлено досягнутою соціально-політичною стабільністю і необхідністю її збереження. На тлі складної зовнішньої політичної обстановки важливо зберегти спадкоємність державної влади. [...] У разі внесення поправки до Конституції Російської Федерації одна і та ж особа не зможе займати посаду Президента Російської Федерації більше, ніж три терміни поспіль. Ця поправка не применшує демократичні основи держави і дає можливість народу самому визначити майбутнє Росії".

7 травня Володимир Путін учетверте зайняв посаду президента Росії.

У грудні 2008 року Дмитро Медведєв, який займав тоді пост президента, підписав закон про поправки до російської Конституції, що продовжує повноваження президента з чотирьох до шести років. При цьому російська Конституція забороняє займати пост президента країни більше, ніж два терміни поспіль.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram