ГоловнаСвіт

Країни Балтії просять посилити батальйони НАТО морськими силами

Голови МЗС Литви, Латвії та Естонії зустрілися з радником президента США з нацбезпеки.

Країни Балтії просять посилити батальйони НАТО морськими силами
Фото: EPA/UPG

Країни Балтії просять посилити дислоковані на їх території батальйони НАТО військово-морськими силами і авіацією.

Про це заявив голова МЗС Литви Лінас Лінкявічюс, який разом з колегами з Естонії та Латвії зустрівся у Вашингтоні з радником президента США з національної безпеки Джоном Болтоном, повідомляє Delfi.

"Зараз у нас є сили передового базування, і обмежений міжнародний контингент є допомогою в забезпеченні нашої безпеки. Ми говоримо не тільки про сухопутних силах - в майбутньому ми б хотіли, хоча б в перспективі, щоб в цьому брали участь і військово-морські, і військово-повітряні сили", - сказав Лінас Антанас Лінкявічюс.

Він зазначив, що для балтійських країн важливо, щоб перебування союзників "було великим не тільки в кількісному вираженні, але й більш різноманітним за своїми формами". Це можуть бути вчення, візити, дислокація техніки, філії військових баз, пояснив він.

За його словами, під час зустрічі з Болтоном представники країн Балтії також просили приділити більше уваги протиповітряній обороні, яка є одною з найбільш слабких ланок в їх оборонній системі.

Батальйони НАТО були дислоковані в Литві, Латвії, Естонії та Польщі в 2017 році. Альянс називає їх відповіддю на агресивні дії Росії в Україні і в регіоні Балтійського моря.

Як повідомлялося, блок НАТО збільшив кількість військ в країнах Балтії в зв'язку з нарощуванням військового потенціалу РФ.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram