ГоловнаСвіт

Поліція далі допитує Скрипаля в лікарні

Поліцейські намагаються з'ясувати всі подробиці його діяльності в останні роки.

Поліція далі допитує Скрипаля в лікарні
Бывший сотрудник ГРУ Скрипаль и его дочь Юлия за несколько часов до отравления.
Фото: mk.ru

Британські слідчі продовжують допитувати колишнього подвійного агента Сергія Скрипаля, який досі перебуває в лікарні після отруєння нервово-паралітичною речовиною 10 тижнів тому. Про це повідомляє Sky News.

Як повідомляють, правоохоронці намагаються встановити, як жив Скрипаль після виходу на пенсію. Зокрема, слідчих цікавлять часті поїздки Скрипаля в Лондон, закордонні подорожі, а також його регулярні зустрічі з гаданим колишнім співробітником британської спецслужби MI6 у Солсбері.

Нагадаємо, доза речовини, якою 4 березня в Солсбері отруїли колишнього офіцера ГРУ Сергія Скрипаля і його дочку Юлію, перевищує необхідну для лабораторних досліджень. По всьому маршруту пересування Скрипаля в день отруєння були встановлені обмеження для перехожих, також були закриті громадські місця, куди заходили постраждалі. Огорожу зняли лише 9 травня.

Прем'єр Британії Тереза Мей назвала "вкрай імовірною" причетність Росії до отруєння Скрипаля бойовою отруйною речовиною "Новачок". Російська влада так і надала пояснень з приводу "Новачка". Однак заявила про "український слід" речовини, про те, що "Новачок" виготовляли у Великобританії, США, Чехії та Швеції, а зберігали в країнах Балтії.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram