ГоловнаСвіт

Російський олігарх Ротенберг інвестує в Німеччину, оминаючи санкції

Вартість його нерухомості оцінили в мільярд євро.

Російський олігарх Ротенберг інвестує в Німеччину, оминаючи санкції
Фото: gazeta.ru

Російський олігарх Аркадій Ротенберг, який перебуває під санкціями Євросоюзу і США, інвестує у великі об'єкти нерухомості в Німеччині. Про це йдеться в спільному розслідуванні SWR і Berliner Zeitung, повідомляє "Німецька хвиля".

Журналісти виявили зв'язок Ротенберга, зокрема, з комплексом будівель Kudamm-Karree в Берліні. Kudamm-Karree розташований на бульварі Курфюрстендамм у західному центрі міста, він включає в себе висотний будинок, торговий центр, театр і офіси. Історичні будівлі Kudamm-Karree ХХ століття - театр і комедійний театр інвестори зараз планують знести для того, щоб побудувати торговий центр.

Розслідувачі виявили вивіску фірми Mars Propco 1 під час будівельних робіт у Kudamm-Karree - за компанією, за їхніми даними, стоїть Михайло Опенгейм, якого називають людиною з оточення Ротенбергів. Опенгейм раніше спільно з Аркадієм Ротенбергом фігурував у розслідуванні про купівлю "Газпромом" обладнання і комплектуючих на більш ніж 200 млрд рублів.

У публікації також ідеться про будівлю опери в Мюнхені, великий офісний комплекс LES 1 в Гамбурзі, готель Sofitel у Франкфурті-на-Майні і готель Stue в Берліні. Разом з Kudamm-Karree вартість усіх п'яти об'єктів оцінюється приблизно в мільярд євро. Їх об'єднує те, що за всіма ними стоїть наявність розгалуженої мережі десятків компаній, у тому числі офшорних.

Робити інвестиції в Німеччині Аркадій Ротенберг не має права, тому що перебуває під санкціями.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram