ГоловнаСвіт

Туск закликав Євросоюз врятувати ядерну угоду з Іраном

"З такими друзями не потрібно ніяких ворогів".

Туск закликав Євросоюз врятувати ядерну угоду з Іраном
Фото: EPA/UPG

Голова Європейської ради Дональд Туск запропонував створити "єдиний європейський фронт" для порятунку ядерної угоди з Іраном.

Про це він сказав у середу, 16 травня, в Софії на позачерговій зустрічі голів держав і урядів країн Євросоюзу, присвяченій виробленню європейської відповіді на останні зовнішньополітичні кроки адміністрації Дональда Трампа, передає Німецька хвиля.

"Якщо подивитися на останні рішення президента Трампа, то виникає думка: з такими друзями не потрібно ніяких ворогів", - зауважив Туск.

Днем раніше в Брюсселі зустрілися міністр закордонних справ Ірану Мохаммад Джавад Заріф і верховний представник ЄС з питань зовнішньої політики і політики безпеки Федеріка Могеріні. Політики висловили надію, що їм вдасться зберегти ядерну угоду про іранську атомну програму, незважаючи на вихід з неї США.

"Ми на правильному шляху і рухаємося у правильному напрямку", - заявив Заріф.

Голова європейської дипломатії, своєю чергою, назвала цю зустріч "продуктивною" і підкреслила, що Брюссель упевнений у необхідності зберегти угоду, надзвичайно важливу для "безпеки Євросоюзу і глобальної системи нерозповсюдження ядерної зброї".

Як повідомляли, переговори про іранську ядерну угоду триватимуть ще два тижні.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram