ГоловнаСвіт

Російського співака Лепса не пустили до Ізраїлю

Він повинен був дати в країні два концерти - в Тель-Авіві та Хайфі.

Російського співака Лепса не пустили до Ізраїлю
Григорий Лепс
Фото: www.bimru.r

Російського співака Григорія Лепса не пропустили через ізраїльський кордон. Музикант повинен був дати два концерти в Тель-Авіві та Хайфі, але не зміг потрапити в країну.

Про це повідомила в Фейсбуці депутат Кнесету Юлія Малиновська.

Вона пообіцяла розібратися з ситуацією.

"Як узагалі таке може бути, що артист, який здійснив безліч міжнародних концертних турів, тільки напередодні закінчив гастролі в Європі, входить у пул президента Росії - раптом отримує відмову на в'їзд від ізраїльської поліції? Незважаючи на те, що його шанувальники розкупили понад 3 тис. квитків?! ... До мене звернувся шокований організатор концертного туру співака. Він розповів, що 17 музикантів і технічних працівників, які супроводжують Григорія Лепса, отримали дозволи на в'їзд без жодних проблем. Єдиний, кого несподівано «завернули», - сам Лепс", - написала Малиновська.

Вона повідомила, що надіслала звернення міністру внутрішньої безпеки Гіладу Ердану і генінспектору поліції з вимогою пояснити, на якій підставі Лепсу було закрито в'їзд у країну.

Нагадаємо, в Україні Лепс є нев'їзним з 2015 року. Він одним із перших потрапив у список російських діячів культури, які створюють загрозу нацбезпеці. Крім того, в 2013 році Лепс виявився в списку санкцій Міністерства фінансів США як особа, пов'язана з мафією. Також у в'їзді в країну музикантові відмовляла Британія.

Кілька днів тому Лепс узяв участь у концерті з нагоди відкриття Керченського моста з Росії в анексованому Криму. Кордон півострова музикант перетнув з порушенням українського законодавства.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram