ГоловнаСвіт

Кемеровець, який утратив сім'ю під час пожежі в ТЦ, пішов на вибори від "Єдиної Росії"

Прийом заявок на праймериз завершився 15 травня.

Кемеровець, який утратив сім'ю під час пожежі в ТЦ, пішов на вибори від "Єдиної Росії"
Фото: Комсомольская правда

Росіянин Ігор Востріков, чиї діти, дружина та сестра загинули під час пожежі в торговому центрі "Зимова вишня" в Кемерові, має намір балотуватися до ради депутатів, його ім'я зазначено в списку на сайті попереднього голосування з відбору кандидатів від "Єдиної Росії".

Про це пише видання "Коммерсант".

Зазначається, що на момент подачі заявки Востріков - безпартійний індивідуальний підприємець. Він закінчив Кузбаський державний технічний університет, здобув спеціальність інженера машин та апаратів хімічних виробництв.

За даними видання, прийом заявок на праймериз завершився 15 травня, заявки надійшли від понад 200 чоловік. Підсумки їх розгляду підіб'ють 17 травня. Дебати перед виборами почнуться 19 травня, а попереднє голосування за кандидатів - 3 червня.

Нагадаємо, пожежа в чотириповерховому ТЦ "Зимова вишня" в Кемерові сталася 25 березня. Загинули 64 людини, серед них понад 40 дітей.

27 березня під час мітингу в.о. губернатора Кемеровської області Сергій Цивільов звинуватив Вострікова в спробі піару.

29 березня ЗМІ опублікували інтерв'ю Вострікова, в якому він закликав не виходити на мітинги проти адміністрації міста і президента РФ Володимира Путіна.

5 квітня Востріков та мати його загиблої дружини оприлюднили відеозвернення до Путіна. За словами Вострікова, він хоче, щоб президент "знав, що коїться". На відео вони розкритикували дії пожежників і співробітників міністерства надзвичайних ситуацій РФ під час трагедії. Вони звинуватили в корумпованості й непрофесіоналізмі структуру МНС РФ.

На початку квітня Востріков оголосив у соцмережі "ВКонтакті" про створення громадського руху "Велика імперія".     

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram