ГоловнаСвіт

Влада США встановила підозрюваного у витоках інформації про кібершпигунство

Співробітника ЦРУ затримали, але доказів проти нього недостатньо.

Влада США встановила підозрюваного у витоках інформації про кібершпигунство
Фото: 24news.com.ua

Правоохоронні органи США встановили підозрюваного, який передавав секретну інформацію організації WikiLeaks у 2017 році про шпигунську діяльність Центрального розвідувального управління за кордоном, у тому числі про програмне забезпечення для хакерських зломів. Про це повідомляє The Washington Post.

"Уряд США визначив підозрюваного в торішньої витоку інформації про значну частину хакерського арсеналу ЦРУ, який використовувався агентством для проведення шпигунських операцій за кордоном", - наголошується в публікації.

У 2017 році ЦРУ за допомогою ФБР у рамках розслідування масштабного витоку інформації "почало полювання" на гаданого інформатора порталу WikiLeaks у своїх лавах. Зазначають, що доступ до засекречених матеріалів мали сотні людей. Слідство перевірило всіх імовірних інформаторів і викрило Джошуа Адама Шульте, який працював у групі ЦРУ з розробки комп'ютерного коду для розвідки іноземних супротивників.

Федеральні правоохоронні органи обшукали квартиру Шульте в Нью-Йорку, вилучивши персональне комп'ютерне обладнання, блокноти та рукописні нотатки. Однак цих доказів поки що недостатньо для того, щоб висунути чоловікові офіційні звинувачення в незаконній передачі інформації сайту WikiLeaks. Зараз він у в'язниці Манхеттена у справах, не пов'язаних із викраденням інформації.

Нагадаємо, поява файлів ЦРУ у відкритому доступі стала одним із найбільших витоків в історії американського розвідувального агентства. На думку представників ЦРУ і колишніх розвідників, ці дані можуть бути використані проти Сполучених Штатів. Деякі з фахівців навіть порівнювали це з крадіжкою файлів АНБ Едвардом Сноуденом, який 2013 року розкрив існування масштабних програм стеження за переговорами американців й іноземних громадян по телефону і в інтернеті.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram