ГоловнаСвіт

Переговори щодо іранської ядерної угоди триватимуть ще два тижні

Голови МЗС Ірану, Франції, Німеччини і Великобританії зустрілися в Брюсселі.

Переговори щодо іранської ядерної угоди триватимуть ще два тижні
Биньямин Нетаньяху во время доклада о ядерном потенциале Ирана, Тель-Авив, 30 апреля 2018.
Фото: EPA/UPG

Переговори Великобританії, Франції і Німеччини з Іраном щодо ядерної угоди триватимуть протягом двох тижнів. Про це заявив міністр закордонних справ Ірану Мохаммад Джавад Заріф, повідомляє Reuters.

Голова МЗС Ірану прибув до Брюсселя, де напередодні зустрічі зі своїми британськими, французькими та німецькими колегами провів "хороші і конструктивні" переговори з високим представником ЄС із закордонних справ і політики безпеки Федерікою Могеріні.

"Ми на правильному шляху, щоб рухатися вперед ... У будь-якому випадку, рішення повинно зберегти і гарантувати права Ірану ... Наші переговори триватимуть протягом двох тижнів", - сказав він, маючи на увазі Великобританію, Францію і Німеччину.

Європейські дипломати сумніваються, що угода між Іраном і шістьма світовими державами від 2015 року може пережити санкції США, запроваджені президентом США Дональдом Трампом, але країни Європи заявляють, що дотримуються умов ядерної угоди з Іраном від 2015 року.

Нагадаємо, сьогодні, 15 травня 2018 року, голови МЗС Британії, Франції та Німеччини обговорять з іранським міністром ядерну угоду. 8 травня Президент США Дональд Трамп заявив про вихід Сполучених Штатів з іранської ядерної угоди, оскільки Іран та інші учасники угоди не погодилися на запропоновані США зміни в документі.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram