ГоловнаСвіт

Помпео пообіцяв, що приватний сектор США допоможе КНДР, якщо вона відмовиться від ядерної програми

Держсекретар США вже двічі цього року відвідував Північну Корею.      

Помпео пообіцяв, що приватний сектор США допоможе КНДР, якщо вона відмовиться від ядерної програми
Фото: EPA/UPG

Держсекретар США Майк Помпео заявив у неділю, 13 травня, що в разі, якщо Північна Корея погодиться цілковито відмовитися від своєї програми створення ядерної зброї, США дозволять американському приватному сектору інвестувати в північнокорейську економіку.

За його словами, це стане поштовхом до економічного процвітання, яке "змагатиметься" з Південною Кореєю, передає Reuters. Виступаючи на кількох ток-шоу в неділю вранці, Помпео сказав, що Сполучені Штати не захочуть інвестувати долари платників податків, щоб допомогти країні, але готові "зняти санкції", щоб прокласти шлях для приватних американських інвестицій в енергетику, сільське господарство та інфраструктуру Північної Кореї.

"Американці, котрі працюють у приватному секторі... прийдуть, щоб допомогти побудувати енергетичну мережу... у Північній Кореї", - сказав Помпео, виступаючи в програмі Fox News Sunday.

Майк Помпео вже двічі цього року відвідував КНДР.

Нагадаємо, 12 червня заплановано зустріч у Сингапурі між північнокорейським та американським лідерами.

Раніше в Північній Кореї оголосили, що ведуть роботи щодо закриття полігону Пунгері, на якому проводилися випробування ядерної зброї.     

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram