ГоловнаСвіт

ЗМІ назвали ім'я паризького терориста

Хамзат Азімов виріс у Страсбурзі.

ЗМІ назвали ім'я паризького терориста
Улица, на которой произошло нападение
Фото: EPA/UPG

Чоловік, який скоїв напад у Парижі,  народився в Чечні 1997 року, у дитинстві переїхав до Франції та 2010 року разом зі своєю матір'ю отримав громадянство цієї країни. Про це повідомив представник уряду Франції Бенжамен Гріво в інтерв'ю французьким ЗМІ, передає Німецька хвиля.

За інформацією телеканалу France 2 й інформагентства AFP, застреленого поліцейським нападника звали Хамзат Азімов. Він виріс у Страсбурзі на сході Франції, де, за словами джерела AFP, мешкають багато біженців із Чечні.

Співрозмовник агентства також повідомив, що Азімов був занесений до двох основних списків потенційних терористів, створених французькими правоохоронними органами. Як пояснив Бенжамен Гріво, Азімов значився в одному з цих списків з 2016 року.

Глава Чечні Рамзан Кадиров заявив про відповідальність влади Франції за те, що уродженець республіки Хасан Азімов напав на людей у центрі Парижа, повідомляє Новая газета.

"Уся відповідальність за те, що Хасан Азімов став на шлях злочинності, цілковито лягає на владу Франції. У Чечні він тільки народився, а дорослішання, формування його особистості, його поглядів і переконань відбувалося у французькому суспільстві", - написав Кадиров у своєму телеграм- каналі.

За його словами, у 14-річному віці юнак отримав російський паспорт, проте після досягнення 20 років документ не поміняв, відповідно, документ зараз є недійсним.

За повідомленням російських ЗМІ, у Чечні ведуться опитування родичів і знайомих Азімова. Батьків Хамзата взято під варту, у будинку його сім'ї на півночі Парижа пройшли обшуки.

Напередодні в Парижі близько 21:30 за місцевим часом чоловік учинив напад з ножем, вбивши 29-річного перехожого. Він також поранив ще чотирьох людей, їх життя поза небезпекою. Інцидент стався на вулиці Монсіньї у 2-му окрузі Парижа, неподалік будівлі паризької опери.

За заявами прокуратури, що ґрунтуються на інформації свідків, під час атаки нападник кричав "Аллах акбар". Пізніше відповідальність за напад узяла на себе "Ісламська держава".       

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram