ГоловнаСвіт

У Москві на мітингу проти обмежень в інтернеті затримали близько 30 чоловік (оновлено)

В акції взяли участь близько двох тисяч осіб.

У Москві на мітингу проти обмежень в інтернеті затримали близько 30 чоловік (оновлено)
Фото: Влад Докшин/Новая газета

У Москві у неділю, 13 травня, пройшла узгоджена з владою акція "За вільний інтернет". Присутні на проспекті Сахарова демонстранти протестували проти обмеження доступу до інтернет-ресурсів, передає DW.

Організатором мітингу виступила "Партія народної свободи" (ПАРНАС), а також партії "Яблуко", "Громадянська ініціатива", "5 грудня", "Демократичний вибір", Піратська партія і рух "Відкрита Росія". Згідно із заявкою, в акції мали взяти участь до п'яти тисяч осіб. Як повідомляє кореспондент DW з місця подій, на проспекті Сахарова зібралося до двох тисяч людей.

Своєю акцією протестувальники хотіли привернути увагу громадськості до обмеження доступу в інтернеті і дій Роскомнагляду. Зокрема, демонстранти закликали до відставки керівника Роскомнагляду Олександра Жарова і звільнення політв'язнів, "репресованих за інтернет-справами".

Перед початком мітингу біля рамок металошукачів затримали одного з демонстрантів Володимира Комарницького. Поліцейські перевірили у нього документи, після чого, забравши прапори і банер, відвезли в ВВС "Красносельський". Пізніше стало відомо, що Комарницький очолює анархістський "Чорний блок" і приніс на мітинг атрибутику цього руху. Під час мітингу було затримано ще понад двадцять прихильників анархістів.

Оновлення. Поліція затримали близько 30 чоловік на мітингу "За вільний інтернет" у Москві. Про це Інтерфаксу повідомив координатор "Лівого фронту" Сергій Удальцов. За його словами, затримали 25-30 осіб, представників "Лівого фронту", анархістів, інших організацій.

Згідно з повідомленням, претензії поліції полягають у тому, що активісти виголошували політичні гасла, що не відповідають тематиці мітингу.    

Нагадаємо, раніше у Москві на мітинг на підтримку Telegram вийшли понад 12 тисяч осіб.  

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram