ГоловнаСвіт

На відкриття посольства США в Єрусалимі прибули донька Трампа та її чоловік

На день відкриття американського посольства анонсовано масштабні акції протесту поблизу Єрусалима.

У неділю, 13 травня, за день до відкриття посольства США в Єрусалимі до Ізраїлю прибула представницька американська делегація, передає "Німецька хвиля".

У її складі зокрема міністр фінансів США Стівен Мнучін, дочка президента Дональда Трампа Іванка, а також її чоловік Джаред Кушнір. У міжнародному аеропорту "Бен-Гуріон" їх зустрів американський посол Девід Фрідман. Повідомлення про це розміщено на сторінці Фрідмана у Twitter.

США відкриють посольство в Єрусалимі в понеділок, 14 травня, у день 70-річчя з дня заснування держави Ізраїль.

У грудні 2017 року Дональд Трамп заявив, що США визнають Єрусалим столицею Ізраїлю і оголосив про перенесення посольства з Тель-Авіва. Цей крок спричинив різку критику з боку представників Палестинської автономії, які вважають Східний Єрусалим столицею своєї майбутньої держави.

На понеділок призначено масштабні протести на території сектора Гази та в місті Рамаллі, яке розташоване неподалік від Єрусалима.

Ізраїль розглядає перенесення американського посольства у виключно позитивному світлі. Прем'єр-міністр Ізраїлю Біньямін Нетаньяху назвав цю подію "історичною". Політик зазначив, що Дональд Трамп дотримав свою обіцянку. Слідом за посольством США про переведення своїх дипмісій оголосили Гватемала і Парагвай, "інші теж у процесі", - наголосив Нетаньяху.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram