ГоловнаСвіт

Терорист з ножем атакував перехожих у центрі Парижа: один загинув, чотирьох поранено

Злочинця застрелила поліція.

Терорист з ножем атакував перехожих у центрі Парижа: один загинув, чотирьох поранено
Улица, на которой произошло нападение
Фото: EPA\UPG

У центрі Парижа чоловік з ножем кинувся на перехожих, в результаті нападу одна особа померла, ще чотирьох поранено. Поліція застрелила зловмисника. Про це пише ВВС

"Атаки зазнали 5 осіб у 2-му окрузі Парижа: один постраждалий помер, двоє отримали серйозні поранення, двоє отримали легкі поранення. Злочинець мертвий", - написали французькі поліцейські на своїй сторінці у Твіттері.

За словами очевидців, відразу після нападу почалася паніка, люди намагалися сховатися в ресторанах і кафе, розташованих на вулиці. Також свідки розповіли, що чули крики нападника "Аллах Акбар".

Поліція прибула на виклик через 5 хвилин. Зловмисника ліквідували через 9 хвилин після екстреного виклику, йдеться в повідомленні ВВС.

За словами очевидців, після того, як поліція не змогла зупинити злочинця за допомогою електрошокерів, пролунали два постріли і нападник впав.

Пізніше відповідальність за напад взяла на себе "Ісламська держава". Про це повідомило близьке до терористів інформаційне агентство Amaq, передає Telegram канал Directorate 4.

У повідомленні йдеться, що нападник був "солдатом ІД, який відгукнувся на заклик атакувати країни, що входять в коаліцію проти ІД".

Французькі ЗМІ повідомляють, що нападником був уродженець Чечні 1997 р.н., а жертвою нападу став 29-річний чоловік.

Президент Франції Еммануель Макрон висловив співчуття родині загиблого.

"Усі мої думки про жертв і поранених в атаці, яка сталася сьогодні ввечері у Парижі, а також щодо їхніх близьких. Я від імені всіх французів вітаю сміливість поліцейських, які нейтралізували терориста", - написав Макрон у своєму Twitter.

Нагадаємо, в березні 2018 року жертвами теракту на півдні Франції стали три людини, ще 16 постраждали.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram