ГоловнаСвіт

Суд у Єгипті виправдав 4-річного хлопчика, якого звинувачували в домаганнях

Інцидент бурхливо обговорювався в єгипетських соціальних мережах.

Суд у Єгипті виправдав 4-річного хлопчика, якого звинувачували в домаганнях
Фото: trud-ost.ru

Єгипетський суд визнав невинним чотирирічного учня початкової школи, звинуваченого в сексуальних домаганнях, повідомляє ВВС.

Повідомляється, що хлопчик поцілував свою однокласницю, якій теж чотири роки, і обурений батько дівчинки звернувся до суду. Інцидент стався в провінції Бухейра на півночі країни.

Адвокат обвинуваченого Мохаммед Хамаде розповів, що батько поцілованої однокласниці не обмежився розмовою з батьками хлопчика, а подав на нього офіційну скаргу, після чого прокуратура передала цю справу до спеціального суду з дрібних злочинів.

Суд відмовився розглядати справу, зіславшись на те, що обвинувачення не входить в його юрисдикцію. Однак, за словами адвоката, на цьому інцидент не вичерпався: справа була передана до суду вищої інстанції в місті Хоуш-Іса. Вже там хлопчика визнали невинним, вказавши на необґрунтованість звинувачень.

Справа тривала з грудня минулого року, коли в місцеву поліцейську дільницю з'явився чоловік і заявив, що його дочки домагається чотирирічний хлопчик.

При цьому місцева преса зазначає, що у заявника є серйозні розбіжності з цілої низки питань з бабусею обвинуваченого учня, яка працює в шкільній раді.

Інцидент бурхливо обговорювався в єгипетських соціальних мережах: хтось сміявся над батьком дівчинки, багато хто виступав з різкою критикою.

Як повідомлялося, через скандал, пов'язаний з домаганнями, скасували присудження Нобелівської премії-2018 з літератури.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram